LOGOTYP3

Med en känsla av medelhavet, på ett av Ölands vackraste restauranglägen hittar ni Mormors Bistro. Utedäcket med direkt närhet till vattnet och hamnen är en given mötesplats. Inne som ute njuter du av vidsträckt utsikt och ett varierat utbud av noga utvald mat och dryck. Främst närproducerat - ekologiskt såklart.

Mormors Bistro har ett unikt läge längs Stora Rörs hamn med vacker och rofylld utsikt över Kalmarsund. Restaurangen är granne med vindbitna och ståtliga tallar.
Visionen är att förvalta och utveckla den mattradition som funnits i Stora Rör sedan femtiotalet. Sommaren 2019 genomgick restaurangen en helrenovering och nu har Mormors Bistro influenser från Provence Frankrike. Här får du en känsla av medelhavet.

I vår meny lyfter vi fram de lokala inslagen från Ölands fantastiska gårdar. Veganska och vegetariska alternativ är en självklarhet hos oss.

Vi satsar alltid på KRAV och närodlat. Det kött vi serverar kommer från närliggande gårdar och vi kan tillägga att vi även i år kommer att servera fisk grillad över öppen eld och att all den fisk och skaldjur vi serverar är MSC-märkt (hållbart fångad fisk). Vi serverar bland annat kaffe från BALCKS Coffee och arbetar med mejerivaror från Småländska Emåmejeriet.

Med hantverk från vår kökschef Thomas Norman, noga utvalda råvaror och möjligheten att äta precis vid havet vill vi ge dig en upplevelse för dina sinnen. På Mormors Bistro träffar du vänner, familj och bildar ny bekantskap i mysig miljö.

Brödet som vi serverar kommer från Mormors stenugnsbageri i Stora Rör & vår egenproducerade olivolja är ekologisk, kallpressad jungfruolja från Mas Gaia´s olivfält i södra Provence

Vi ser fram emot ditt besök!
Mormors