LOGOTYP3

pingst - hänryckningens tid & morsdagfirande

Bröllop, fläder & jordgubbar

Välkommen till en helg fylld av traditioner och glädje.
Ack och så ledsamt, alla ni förälskade som skulle trolovas denna kommande lördag. Det blir till att skjuta upp bröllop och större fester till 2021.
Men ha hopp och tålamod. Ett år går snabbt.

Fläder & jorgubbar öland

Vi på Mormors Bistro i Stora Rör vill nu slå ett slag för fläder och jordgubbar. Kommande helg frestar vi med en trerätters  pingst/morssdagsmeny.
Till dessert serverar vi grillad sockerkaka, flädermarinerade svenska jordgubbar, färskost , maränger samt kanderade mandlar.

Den perfekta drycken är självklart Moscato di Asti, ett lätt pärlande läskande sött vin från Piemonte i Norra Italien. Endast 5% alkohol så det går att cykla hem efteråt..

Fläder - Sambucas Nigra

Snart slår den ut, ge dig ut och plocka! Här är några tips på vad du kan göra med din fläder.
Hitta ett bra saftrecept men köp citronsyra redan nu, ty den brukar ta slut.

Grava din midsommarlax med flädersaft och smaksätt din GT med flädersaft.
Eller häll några droppar flädersaft i ett champagneglas och slå sedan på en hygglig Cava från Penedes. Eller ett alkoholfritt bubbel.
Enkelt och gott.

Vintips från Systembolaget ordinare sortiment.
1/ 7873 2019 Castîon Moscato di Asti 75 cl 95:-
2/ 7787 2018 Nivole Moscato di Asti 37.5 cl 85:-
3/ 72601 2017 Perelada Stars Brut Organic Cava 75cl 109:-

Fläderbären återkommer vi till senare i sommar. Håll ut!

Fira Student & svergies nationaldag

Nästa vecka återkommer Mormors med recept och dryckestips för stundande studentfestligheter även om det sker under helt andra former än vad som traditionen bjuder.
Men visst kan vi njuta av god mat och dryck i familj och vänners närhet.

Kökschef Norman bjuder även på en 6:e Juni Meny som serveras här på Mormors Bistro helgen 5-7 Juni.
Det kommer dofta blå-gult med exotiska inslag!

På återseende! 

Thomas Norman
Kökschef Mormors Bistro
Sommelier/ medlem Svenska Sommelierföreningen

Etiketter: tips

Kommentera gärna: